Direct contact? Bel: 030 - 225 01 05

HomeOver onsNieuwsANWB: universele garage voordeligste keuze bij...

ANWB: universele garage voordeligste keuze bij reparaties

ANWB: universele garage voordeligste keuze bij reparaties

ANWB: universele garage voordeligste keuze bij reparaties

De ANWB heeft onderzocht bij welke autogarages je het voordeligst terechtkunt voor reparaties. De belangenorganisatie vergeleek bij ruim 500 garagebedrijven verspreid over heel Nederland de kosten voor een viertal identieke reparaties. De prijsverschillen zijn bijzonder groot. Voor alleen het wisselen van de koppeling bedroeg het verschil tussen de duurste en de goedkoopste aanbieder al 905 euro.

Gemeten naar type garage komt de merkdealer als duurste uit de bus, gevolgd door de fastfitters, zoals Carglass, Profile, KwikFit en Autotaalglas. De scherpste prijzen vind je bij de universele garages.

Het onderzoek

Voor het onderzoek contacteerde de ANWB merkdealers, algemene garagebedrijven en fastfitters. Tijdens het vergelijkend warenonderzoek werden er offertes opgevraagd voor vier categorieën: het monteren van identieke allseasonbanden, nieuwe remmen, nieuwe koppelingen en het plaatsen van nieuwe voorruiten. Voor een eerlijk vergelijk werd uitgegaan van exact dezelfde auto.

Grote prijsverschillen

Autobezitters besparen al snel enkele honderden euro’s door bij de universele garages langs te gaan. De prijsverschillen waren het kleinst voor het vervangen van de remmen; bij de duurste garage betaal je 245 euro meer dan bij de goedkoopste. Een nieuwe set banden, een nieuwe koppeling of voorruit, kost bij de niet-universele garages al snel ruim 300 euro of meer.

Scherp blijven loont

De grote prijsverschillen worden grotendeels veroorzaakt door de grote verschillen in uurtarief en gerekende arbeidstijd. Zo varieert het uurtarief tussen 47,50 tot 128,50 euro per uur. En rekent het ene bedrijf voor het vervangen van de koppeling slechts 3 uur, waar enkele anderen voor diezelfde handeling maar liefst 8 uur rekenen. De ANWB adviseert ‘gezond kritisch’ te kijken naar de prijsopgaves voor onderhoud om een gepeperde rekening te voorkomen

Bespaar in Den Dolder

Bij Bosch Car Service Den Dolder, onderdeel van Knoop Autogroep, vinden we het belangrijk dat u een eerlijke prijs betaalt voor het onderhoud aan uw auto. En dat u vooraf weet wat u kunt verwachten, op basis van heldere afspraken en een offerte op maat. We geven u uitgebreid advies over het benodigde onderhoud en voeren de reparatie aan uw auto uit tegen een zeer concurrerende prijs.

U geniet bovendien van onze aanvullende Bovag-garanties. Zo krijgt u standaard 6 maanden garantie op elke reparatie en regelen we indien nodig vervangend vervoer.

Als universele garage kunt u bij ons terecht voor alle merken en type auto’s.

Wilt u een offerte opvragen voor reparaties of onderhoud aan uw auto? Neem dan vrijblijvend contact op met onze gedreven adviseurs bij Bosch Car Service Den Dolder.

Vraag offerte aan